Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies.
Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Zadbaj o swoją cerę i włosy
dzięki ziołowym kosmetykom
Babuszki Agafii

Etja Naturalny olej z awokado BIO 50ml

Producent: Etja



Nasza cena:
9,99 zł
Numer katalogowy ETJA
Dostępność Dostępny
Na stanie 9979 szt.
Zamawiana ilość:
szt.



KOSMETYK

Drzewo avocado /Persea Scheffer/:

Drzewo avocado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, gdzie zaliczane są do owoców pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

Naturalny Olej Avocado BIO /Persea Gratissim Oil/:
Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne łagodząc obrzęki na skórze. Przeznaczony do skóry bardzo suchej, dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej. Niesie pomoc w walce z łuszczycą i egzemą.

Olej Avokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO

Sposób użycia:

- w domowym zaciszu stosowany bezpośrednio na skórę
- nawilżający masaż w własnym zakresie
- zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu
- Kąpiel - dodanie ok. jednej łyżki stołowej (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) wody, intensywnie nawilży nasza skórę, którą zazwyczaj woda wysusza.
- Z powodu bezwonnego zapachu i neutralnego koloru jest idealnym dodatkiem do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.
- do produkcji profesjonalnych kremów.
- moczenie stóp

Historia:
Dobroczynne właściwości avocado był wykorzystywane juz ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.

Przechowywanie:
Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu

Kraj pochodzenia:
Meksyk

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.


Skład:
Persea Gratissima (Avocado) Oil

Producent / Podmiot odpowiedzialny:
ETJA S.C.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg

Opakowanie:
50ml



Wróć do listy produktów